Procesfinanciering

Wat is procesfinanciering? Het principe van procesfinanciering is eenvoudig. Als onze juridische experts oordelen dat uw zaak een goede kans van slagen heeft, heeft u vanaf dat moment financieel en juridisch een solide partner. U kunt zelf uw zaak aan ons voorleggen. Maar ook advocaten en andere adviseurs schakelen Capaz in als een kansrijke zaak blijft liggen of niet doorgezet wordt.

 

Geen kosten, ook niet als u verliest

Capaz neemt de financiële kant van uw zaak over. U heeft geen kosten meer, ook niet als u uw zaak verliest. De vergoeding voor Capaz komt uit de toegewezen vordering. Het is een vorm van ‘no cure no pay’ – wordt uw vordering of claim niet toegewezen, dan heeft u vanaf het moment dat u bent gaan samenwerken met Capaz ook geen kosten. Daarnaast heeft u indien gewenst extra juridische slagkracht. U behoudt samen met uw advocaat of juridisch adviseur de regie en kunt kosteloos een beroep doen op ons netwerk van deskundigen.

Wanneer schakelt u Capaz in?

U kunt een beroep doen op Capaz voor zaken met een belang van minimaal €200.000. Dat kunnen rechtszaken zijn die al onder de rechter zijn, maar dat hoeft niet. Lees hier hoe wij uw zaak beoordelen.

 

Voordelen van procesfinanciering

  • Financiële zekerheid: een proces starten staat niet meer gelijk aan het tekenen van een blanco cheque. U weet exact waar u aan toe bent en loopt geen financieel risico;
  • Financiële vrijheid: u hoeft geen bedrag te reserveren of te onttrekken aan onderneming of (belegd) vermogen;
  • Extra juridische slagkracht: u en uw advocaat of juridisch adviseur hebben toegang tot ons gespecialiseerd juridisch netwerk;
  • Meer kans op succes: bij een proces zet u vooraf uw succeskans af tegen uw financieel belang. Is het u de tijd, de onzekerheid en de kosten waard? Als u samenwerkt met Capaz weet u twee dingen: uw succeskans is groter en uw financieel risico is vrijwel nihil. Capaz werkt volgens een ‘no cure no pay’-principe.

 

Leg uw zaak hier voor aan onze specialisten.